VERZENDING & RETOURNEREN

VERZENDINGSOVEREENKOMST

Raadpleeg de onderstaande tabel voor een volledige lijst met levertijden. Alle bestellingen worden afgehandeld en verzonden vanuit ons magazijn in Rijen. Bestellingen worden meestal de volgende werkdag verzonden nadat ze zijn geplaatst, maar houd rekening met extra tijd voor de verwerking van uw bestelling tijdens feestdagen en uitverkoopseizoenen.

Nederland

 Dienst Kosten Geschatte tijd
Standaard Gratis

1-3 werkdagen


Europa

 Dienst Kosten Geschatte tijd
Standaard Gratis 2-5 werkdagen


Verenigd Koninkrijk

 Dienst Kosten Geschatte tijd
Standaard Gratis 2-7 werkdagen


Verenigde Staten

 Dienst Kosten Geschatte tijd
Standaard Gratis 4-8 werkdagen


Rest van de wereld

 Dienst Kosten Geschatte tijd
Standaard Gratis 5-10 werkdagen

 

Wij verwerken bestellingen tussen maandag en vrijdag. Houd er rekening mee dat we niet in het weekend verzenden.

Als u uw bestelling wilt wijzigen of annuleren, neem dan onmiddellijk contact met ons op. Zodra uw bestelling is verwerkt, kunnen we geen wijzigingen meer aanbrengen.

Levering op zaterdag kunnen we niet garanderen. U ontvangt een bevestigingsmail met de track and trace zodra uw bestelling wordt verzonden. Het kan tot 48 uur duren voordat u deze verzendbevestiging per e-mail ontvangt. We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele vertragingen veroorzaakt door de koerier.

Als je aanvullende verzendservices nodig hebt, zoals een 'handtekening vereist', zorg er dan voor dat je de juiste optie selecteert bij het afrekenen. Als er niemand beschikbaar is, neem dan contact met ons op voordat u uw bestelling plaatst.

Levertijden zijn gebaseerd op gemiddelde schattingen van de koerier en kunnen deze niet garanderen.  Voor internationale bestellingen zijn de levertijden afhankelijk van hoe efficiënt de douane-expediteurs van uw land zijn, en er kunnen vertragingen oplopen als er een achterstand is in het specifieke postverwerkingscentrum van uw land - dit is buiten onze controle. Als u problemen ondervindt met uw zending, stuur dan een e-mail naar info@mardinwatches.com. 

Houd er ook rekening mee dat als er onjuiste of onvolledige adressen worden verstrekt, of als er niet-geverifieerde details bij uw bestelling staan, dit de verwerking met nog eens 1-2 werkdagen kan vertragen. We moedigen alle klanten aan om hun verzend- en factuurgegevens grondig te controleren voordat ze afrekenen om ervoor te zorgen dat eventuele vertragingen worden vermeden.

Uw pakket kan al dan niet een handtekening vereisen. De meeste pakketten worden afgeleverd in de brievenbus of voordeur van het opgegeven adres, maar het is aan de bezorger om te beslissen of het pakket veilig in de open lucht wordt achtergelaten. Als ze het onveilig achten, zullen ze het pakket op een plaatselijk postkantoor houden of een nieuwe bezorging plannen. Onze beste aanbeveling is om een ​​verzendadres in te voeren waarvan u weet dat u of iemand anders beschikbaar zal zijn om het pakket in ontvangst te nemen (een werkadres of het adres van een vriend).

Als er problemen optreden met betrekking tot de verzending van uw bestelling, stuur dan een e-mail naar info@mardinwatches.com en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. Zodra uw bestelling is verzonden, is Mardin Watches niet verantwoordelijk voor verlies of schade. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de verstrekte trackinginformatie te volgen en contact op te nemen met de United States Postal Service, DHL of uw lokale koerier om de levering van uw aankoop te controleren. We zullen je zo goed mogelijk helpen bij het terugkrijgen van een artikel, maar helaas kunnen we geen vervanging of terugbetaling geven totdat het artikel succesvol is geretourneerd of de bevestiging dat het artikel wordt geretourneerd kan worden verstrekt. 

Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je bestelling is verwerkt op het e-mailadres dat je bij het afrekenen hebt opgegeven. Dit kan tot 24 uur duren. U ontvangt een tweede e-mail zodra uw bestelling is verzonden, met uw trackingnummer en een link om de reis van uw pakket te volgen. Als er een probleem is met uw trackingnummer of pakketbezorging, neem dan rechtstreeks contact op met de koerier voordat u contact met ons opneemt . Houd rekening met 1-2 dagen voordat de trackinginformatie wordt weergegeven. In sommige zeldzame gevallen wordt de trackinginformatie mogelijk niet bijgewerkt, maar ontvangt u uw bestelling nog steeds. Neem contact met ons op na de geschatte levertijd.

INTERNATIONALE BELASTINGEN & PLICHTEN

Internationale bestellingen (buiten de Europese Unie) kunnen onderhevig zijn aan btw, invoerbelastingen of andere heffingen die uw lokale douane gepast acht. Deze kosten worden betaald aan uw lokale vervoerder of overheid en worden niet geïnd door Mardin Watches en kunnen dus niet worden terugbetaald.

We nemen invoerrechten en belastingen op in de prijs van onze producten voor een groot aantal landen - en dit wordt duidelijk weergegeven bij het afrekenen.

Artikelen die via DHL Express worden verzonden, kunnen niet worden 'geretourneerd naar de afzender' en daarom is het de verantwoordelijkheid van de klant om te begrijpen of er lokale heffingen, belastingen of andere kosten zijn die bij aankomst moeten worden betaald (voor internationale bestellingen). We kunnen geen restitutie verlenen als het pakket bij levering door de klant wordt geweigerd.

RETOURNEREN

Door een bestelling te plaatsen bij Mardin Watches, bent u verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending naar ons. Raadpleeg ons retourbeleid voor meer informatie over hoe u uw pakketten kunt retourneren.