INSTRUCTIES

 
MARDIN LUXURY PRESENTEERT

EEN KORTE INTRODUCTIE VAN ONZE UURWERK MECHANICA

Alle horloges geven de tijd aan... maar niet alle horloges werken op dezelfde manier. Begrijpen hoe uw uurwerk werkt, is een cruciaal onderdeel van eigendom en onderhoud. Als uw horloge een automatisch uurwerk heeft, heeft het meer zorg en aandacht nodig dan een horloge met een quartz uurwerk. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste verschillen geschetst tussen automatische en quartz horloges.

AUTOMATISCHE UURWERKEN

Om een ​​automatisch zelfopwindend horloge goed te laten functioneren, moet de veer een voldoende gangreserve opbouwen. Veel mensen weten niet dat een zelfopwindend horloge eerst handmatig moet worden opgewonden voordat het automatisch gaat lopen. Dit wordt het initiatieproces genoemd en zonder dit zal uw uurwerk nooit goed of consistent werken.


Om het horloge te starten, draait u de opwindkroon op de 3 uur-positie ongeveer 20 omwentelingen met de klok mee. Deze opstartwind is meestal voldoende voor de meeste automatische horloges. Het initiatieproces zal de kleine veer in het horloge handmatig aandraaien, zodat het voldoende spanning opbouwt om het uurwerk te laten werken. Als de veer zich begint te ontvouwen, trekt hij langs de tandwielen die, door ingewikkelde techniek, op hun beurt de handen bewegen. Zodra de veer volledig is ontplooid, stopt het horloge met werken.


Nadat het initiatieproces is voltooid, windt het horloge zichzelf automatisch op door middel van een oscillerend gewicht dat beweegt elke keer dat het horloge van positie wordt veranderd. Een zelfopwindend horloge moet minimaal acht uur per dag worden gedragen om de gangreserve te maximaliseren. Als dit niet mogelijk is, of als het horloge meer dan 15 uur niet is gedragen, moet het initiatieproces worden herhaald.